I somras laddade jag läsplattan inför mina dryga 3 veckor i USA. Massor med böcker kom med utan att vålla varken överdrivna koldioxidutsläpp eller övervikt på flyget. Efter en vecka hände dock det som inte får hända. Läsplattan hängde sig och efter återupplivningsförsök hände samma sak igen. Fick till slut överge e-boken till förmån för tryckta böcker...
Väl hemma i Sverige igen lämnades plattan in på teknisk service och kom därefter åter i min ägo. Efter "lite" strul med DRM skyddet har jag nu fått igång den igen. Det visade sig att kopplingarna mellan läsplattan, datorn och mina användarinställningar strulade vilket gjorde att DRM skyddet blockerade all möjlighet att låna böcker på Elib (eller rättare sagt att läsa de böcker jag lyckats låna). Mycket enerverande.
Jag har sedan dess funderat en del kring om de som kräver DRM-skyddet (ex förlagen)kommer ta supporten på alla frågor och allt strul som kommer i dess kölvatten, eller om de tänker överlåta det till biblioteken och andra intermediärer... Vad gör vi som bibliotek i så fall åt frågan? Jag kan tänka mig att framförallt folkbiblioteken kommer få en hel del supportärenden som härör från strulande DRM-skydd och läsplattor.
2 kommentarer:
Mm, intressant om teknikstrulet- vem ska ta frågorna?
Men kul att testet fortgår, själv har jag bara testat iPad som läsplatta- mycket trevligt faktiskt!
kul att höra! Jag har också testat iPad som läsplatta, tror jag ska skriva lite om skillnaderna. ;)
Skicka en kommentar