20 mars 2012

Utvärdering Meröppet vid SLU-biblioteket, Alnarp

Under 2010 drevs projektet Meröppet* vid SLU-biblioteket i Alnarp. Förberedelserna innefattade bland annat lokaltekniska åtgärder, översyn av tryckta samlingarna, riskanalys och dialog med personal och intressenter/kunder. Enligt dekanbeslut infördes Meröppet från den 1 december 2010, och skulle utvärderas efter 6 månader och efter ett år. Halvårsutvärderingen presenterades i juni 2011.

I helårsutvärderingen som nu är gjord, har vi undersökt antal besök, genomfört en enkät med studenter och anställda på campus, frågat intressenter via mail om deras intryck, haft ”klotterplank” i bibliotekslokalen för möjlighet till input, samt haft diskussion i bibliotekspersonalen. Resultatet av dessa insatser sammanfattas i rapporten.

Meröppet är ett viktigt initiativ för att förbättra studie- och arbetsmiljön på campus för både studenter och anställda. Genom initiativet ökar möjligheterna för alla att få lika villkor i sina studier.

Jag hoppas att fler bibliotek utvecklar Meröppet!

***

* Meröppet = Den tid som bibliotekets studiemiljö, samlingar och tekniska hjälpmedel blir tillgängliga via passerkort för studenter, forskare, lärare och annan personal. Detta görs utöver bibliotekets ordinarie bemannade öppethållande.

2 kommentarer:

Lotta Å sa...

Tack för utvärderingen! Säkert intressant för många bibliotek.

/Lotta Å

Cecilia Petersson sa...

Inspirerande! Vi har kastat en del tankar kring detta, men på grund av att väldigt många i våra lokaler inte har passerkort utan pluggar här för att det är bra placering och poppis ställe så känns det som en svår nöt att knäcka ... Men jag tror på den här riktningen!