2 december 2010

Meröppet

I går var det så dags, dagen som vi länge väntat på och arbetat fram emot. 1 december, invigningsdagen av Meröppet vid Alnarpsbiblioteket. Alla inom bibliotekspersonalen hade planerat, jobbat och gjort sitt yttersta för att allt skulle vara på plats och invigningen skulle kunna gå av stapeln. Ett otroligt gott samarbete med studentkåren gjorde också sitt till.

Hannu Sarenström gav en inspirerande föreläsning för cirka 75 personer. Strax före kl 18 var föreläsningen över och vi anslöt oss då till de som kommit för den officiella invigningen och samlades kring det uppdukade fikat och trappan. Undertecknad inledde kort med att berätta vad Meröppet är och varför vi inför det och därefter pratade kårordförande för ASK, vice kårordförande för LMK och slutligen dekanus för LTJ. Det hela avslutades med klipp av band - tre saxar samsades om att klippa det guldfärgade bandet i fyra delar.

Önskan om mer öppet har blivit Meröppet!

Vad är då Meröppet? Jo det är den tid då anställda och studenter vid SLU kan komma in i bibliotek & LRC via sina passerkort. Detta sker utöver våra ordinarie bemannade öppettider 9-18 och 9-16.

Inga kommentarer: